uploads/statii-modulare/pf_thumb.jpg

Statii modulare pentru alimentare cu apa potabila

Statiile modulare se compun din mai multe serii de echipamente in functie de calitatea apei de tratat.

In general configuratia de mai jos asigura potabilizarea apelor de suprafata, sau a apelor din foraje.

Etape de tratare:

1. Filtrare sedimente mai mari de 80 microni
2. Filtrare sedimente mai mari de 5 microni cu mediu ceramic Macrolite
3. Filtrare cu carbon activat – eliminare gust, miros, culoare, turbiditate, pesticide, hidrocarburi policiclice, etc.
4. Sterilizare cu UltraViolete – se elimina 99,99% din bacterii sau virusi ultrarezistenti la clorinare.
5. Clorinare pentru protectie in reteaua de distributie.

 • Statiile de filtrare Kinetico ParaFlo sunt PRIMELE si SINGURELE statii de filtrare automate NEELECTRICE, existente pe plan mondial. 

  De asemenea sunt SINGURELE care se autocurata cu APA FILTRATA. Aceste statii de filtrare sunt compuse din doua coloane cu ceramica (MACROLITE ®), comandate de catre o singura valva, care controleaza si regleaza in mod automat ciclurile autocuratare (spalare inversa, clatire rapida) si de lucru.

  Valva de comanda este complet hidraulica si NU NECESITA SURSA DE TENSIUNE.

  La sistemele Kinetico ParaFlo ambele coloane sunt in lucru. Dupa filtrarea unui volum de apa prestabilit, valva scoate din lucru o coloana si o curata in mod automat cuapa filtrata, furnizata de catre coloana ramasa in lucru. Se asigura astfel apa filtrata 24 de ore din 24.

  O alta caracteristica foarte importanta este pornirea autocuratarii in functie de volumul de apa filtrata si NU dupa timp. 

  Statiile de filtrare Kinetico ParaFlo se pot autocurata de mai multe ori pe parcursul aceleiasi zile fara a intrerupe furnizarea de apa filtrata catre consumator. Datorita acestei caracteristici calitatea apei filtrate este mult superioara in comparatie cu oricealt sistem de filtrare a apei.

  Fiind modulare permit marirea capacitatii sau debitului oricand si oricat va fi nevoie, prin simpla conectare la distribuitoarele de intrare iesire, a altor unitati.

  Statiile de filtrare DUPLEX KINETICO ParaFlo Macrolite® reprezinta solutia tratarii apei cu cele mai mici costuri - Macrolite® este mediul de filtrare care nu se schimba NICIODATA

  Statiile de filtrare DUPLEX KINETICO ParaFlo Macrolite:

  • Asigura filtrarea apei la o finete 5 microni in proportie de 99% si in proportie de90 - 95% a fierului (Fe 3+);
  • Eficienta - 96 -98% capacitatea de eliminare a sedimentelor fata de 90% prin metodele conventionale;
  • Compact (acord) - Debit ridicat de curgere  400-600LPM/m² fata de 70-150LPM/m²  cu medii conventionale (nisip, quartz, etc.), permitand deci debite mari cu o inaltime mica a stratului de mediu;
  • Densitate mica -  numai 250-300 LPM/m² la spalarea inversa pentru expandarea in intregime a patului, 100%, asigurand un pat curat, cu pierderi minime si energie minima;
  • Cadere de presiune scazuta - numai 0,5- 1,0 bar fata de presiunea initiala, caderea pe patul cu mediul de filtrare, reducandu-se daca este necesar pomparea (restrictionare de debit) sau ridicand presiunea initiala;
  • Compatibilitatea cu temperaturi inalte - sistemul poate fi utilizat pana la 65°C;
  • Certificari :
   • NSF ( pentru eficienta materialelor din care sunt constituite)
   • EPA ( aprobat pentru contactul cu apa)
  • Practic nu necesita service sau operatii individuale;

  Statiile de filtrare Kinetico ParaFlo sunt PRIMELE si SINGURELE statii de filtrare automate NEELECTRICE, existente pe plan mondial. 

  De asemenea sunt SINGURELE care se autocurata cu APA FILTRATA. Aceste statii de filtrare sunt compuse din doua coloane cu carbon activat (GAC), conduse de catre o singura valva, care controleaza si regleaza in mod automat ciclurile autocuratare (spalare inversa, clatire rapida) si de lucru.

  Valva de comanda este complet hidraulica si NU NECESITA SURSA DE TENSIUNE.

  La sistemele Kinetico ParaFlo ambele coloane sunt in lucru. Dupa filtrarea unui volum de apa prestabilit, valva scoate din lucru o coloana si o curata in mod automat cuapa filtrata, furnizata de catre coloana ramasa in lucru. Se asigura astfel apa filtrata 24 de ore din 24. 

  O alta caracteristica foarte importanta este pornirea autocuratarii in functie de volumul de apa filtrata si NU dupa timp. In acest fel incarcarea carbonului in timpul functionarii este strict controlata si de aceea se inlatura pericolul colmatarii acestuia. 

  Statiile de filtrare Kinetico ParaFlo se pot autocurata de mai multe ori pe parcursul aceleiasi zile fara a intrerupe furnizarea de apa filtrata catre consumator. Datorita acestei caracteristici calitatea apei filtrate este mult superioara in comparatie cu oricealt sistem de filtrare a apei

  Fiind modulare permit marirea capacitatii sau debitului oricand si oricat va fi nevoie, prin simpla conectare la distribuitoarele de intrare iesire, a altor unitati.

  Statiile de filtrare Kinetico PF GAC sunt utilizate pentru eliminarea gustului, mirosului, si a substantelor organice dizolvate prezente in sursele de apa municipale si industriale. 

  Carbunele granular activat este fabricat din carbune bitumios atent selectionat, de densitate ridicata, rezistent la transport si la alte operatii mecanice. 

  Procesul de activare al carbunelui este atent supravegheat pentru a rezulta un produs cu dimensiunea porilor adecvata atat pentru retinerea moleculelor mai mari cat si pentru retinerea moleculelor mai mici de substante organice.

  Functia principala a carbunelui granular activat este eliminarea gustului si mirosului neplacute prezente in majoritatea surselor de apa care au fost clorinate

  Carbunele granular activat se utilizeaza si pentru eliminarea clorului liber din apa .

  Produsul final este o apa curata, proaspata, care nu contine nici o urma de gust sau miros neplacute. 

  Pentru a obtine o eficienta optima a carbunelui activat in procesul de adsorbtie este recomandat sa avem o suprafata mare de contact in volum cat mai mic.

  Acest lucru este necesar datorita faptului ca raportul de adsorbtie este direct proportional cu cantitatea adsorbita pe mediul filtrant. 

  Sterilizator cu Ultra Violete 


  "80% din boli sunt datorate proastei calitati a apei." (Louis Pasteur)

  Apa este un factor indispensabil organismului uman. Inca din cele mai vechi timpuri asezarile umane au fost de-a lungul raurilor sau pe malul marilor.

  Necesarul zilnic de apa al omului este aproximativ de 1,5-2 litri consumata ca atare, dar pentru curatenia corporala si alte nevoi gospodaresti, omul foloseste zilnic aproximativ 150-200 litri de apa.

  Sterilizatoarele cu lampi UV (ultraviolete) sunt special construite pentru a elimina din apa bacterii, virusi, alge, protozoare, mucegaiuri etc.

  Dezinfectia, sterilizarea apei se face in mod natural prin iradiere cu raze ultra-violete cu o lungime de unda de 254nm, fara chimicale care genereaza reziduuri periculoase.

  Cea mai ieftina si mai sigura metoda de dezinfectie a apei. Va protejeaza familia 24 de ore din 24.

  Nu exista pericolul supradozarii. Compozitia chimica a apei ramane neschimbata. Usor de instalat si intretinut.

  Pompa Dozatoare PB VFT 03-10
     Este o pompa cu diafragma, electromagnetica, cu dozare proportionala cu microprocesor pentru diferite moduri de lucru (manual, 1xn – M, 1x n, 1:n), pilotata de un debitmetru cu impuls.
     Circuitul electronic receptioneaza semnalul de la debitmetrul cu impuls si il transmite la pistonul electromagnetic care actioneaza o diafragma din teflon.

  Model Debit
  max
  Pres
  max
  Frecventa Volum
  injectie
  Inaltime
  aspiratie
  Greutate Putere
  consumata
  L/h bar Imp/min ml/imp m Kg wat
  03 -10 3 10 100 0.33 1,5 3,4 25


     Parametrii din tabel sunt pentru presiunea maxima a coloanei de apa unde se face injectia si la un volum de injectie de 100% . La presiune atmosferica debitul maxim injectat este de 1 ml/impuls.

  1. Pornit/Oprit culoare verde
  2. Indicator NIVEL – galben
  3. Indicator puls – rosu
  4. Indicator mod functionare
  5. Selector nr. impulsuri
  6. Comutator moduri functionare

   

  PB VFT Caracteristici tehnice:
  - Frecventa injectie: 0 – 100 impulsuri/min
  - Volum injectie reglabil: 0-100%
  - Divizor/Multiplicator impulsuri:
  1-100
  - Adancimea max de aspiratie:1m
  - Temp. ambientala:5–45 °C
  - Grad protectie: IP65
  - Cap cu degazare automata
  PB VFT Materiale:
  Carcasa – PP armata cu fibra de sticla
  Cap pompa: PP/PVDF
  Diafragma: PTFE
  Furtun suctiune: PVC/PE
  Furtun injectie: PE
  Corp valva injectie: PP/PVDF
  Conector injector: PP/PVDF ( bila sticla, arc : HASTELLOY C276 )
  PB VFT   PB VFT